Hírek, információk

Mint azt már bizonyára mindenki tudja, hiszen a hírek a GDPR indulását követően főképp erről szólnak a NAV berkeiben, július elsejétől éles üzemben fogadja a vállalkozások 100 000 Ft-ot elérő ÁFA tartalmú számláinak adatait a NAV Online Számla Rendszere.

Civil szervezet fogadhat támogatást, adományt, abban az esetben is, ha nem rendelkezik közhasznú besorolással. Erről szerződésben is megállapodhat a támogatóval, amelyben az adományozó, vagy vissza nem térítendő támogatást adó és az egyesület lefektetik, hogy milyen formában, milyen összegben, milyen gyakorisággal juttatják a támogatást.

A magyar cégeknek is fel kell készülniük az Európai Unió 2018 májusában hatályba lépő Általános Adatvédelmi Rendeletére (General Data Protection Regulation, GDPR), amely a mainál sokkal szigorúbb szabályokat ír elő az adatkezelők számára, és a büntetések is jóval magasabbak lehetnek.

A magyaroszag.hu-n fellelhető tájékoztatót lentebb linkelem. Itt találhatók feltöltött pdf-állományként a cégkapuval kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdések is, mint pld. lesz-e lehetőség ÁNYK-n közvetlenül feltölteni dokumentumokat, vagy hány Cégkapuja lehet egy gazdálkodó szervezetnek, de további tájékoztatók is feltöltésre kerültek a cégkapu...

A 2018. január 1-től kötelező Cégkapu regisztrációt 2017. augusztus 31-ig kellett létrehozni, maga a folyamat nem túl bonyolult. A Cégkapu indulása előtt már rendelkezni kell Ügyfélkapuval. A regisztrációt az e-ügyintézési törvény alapján augusztus végéig kellett elvégezni, a törvény azonban egy átmeneti felkészülési időszakot biztosít, ennek...